Vloeiende lijnen

In dit renovatieproject van een eengezinswoning uit de jaren 1930 werd het aangebouwde volume aan de achtergevel volledig hertekend. De achterbouw was gesloten en donker en het hoogteverschil bemoeilijkte het contact met de tuin.

Read More
MarieCh
Dubbel volume

De voormalige zagerij, ingeplant op een terrein in het hart van een flatgebouw in Gent, werd omgevormd tot een eengezinswoning met één beperking van formaat: het lokale zoneringsplan stond het gebruik van slechts de helft van de structuur toe voor de reële behuizing. Daarom hebben de architecten beslist om de basisfuncties te concentreren in een compact ‘winterhuis’ dat goed geïsoleerd is aan de zuidkant.

Read More
MarieCh
Muren-woningen

Het project bestaat uit de bouw van 12 sociale woningen in Borsbeek (provincie Antwerpen) op een hoekterrein. Het bureau heeft tegelijk ook de omgeving aangepakt door de muren langs de betreffende straten – de Robianostraat en Frans Theyslei – te herstellen en af te werken, de toegangsweg tot het aanpalende kerkhof te verstevigen en een groene wed in deze zone aan te leggen.

Read More
MarieCh
Meer dan één uitzicht op het groen

Het huis is gelegen in een kleine enclave in het Zoniënwoud, op een perceel vlakbij de hoek van de straat. Het omvat een begane grond met uitzicht op de tuin van 1,30 m, een eerste verdieping, een zolder en bijgebouwen (op de begane grond aan de achterzijde en tegen de puntgevel).

Read More
MarieCh
Zwarte meteoriet

Het project heeft betrekking op een nieuw auditorium met 325 zitplaatsen op de Erasmuscampus, voorheen gevestigd in gebouw P van het Ilya Prigogine Instituut. Bron van inspiratie was een zwarte meteoriet die als het ware op de site is gevallen, glad en glanzend aan de buitenkant, overwegend geel aan de binnenkant. 

Read More
MarieCh
Augmented Campus

De naam Atlas College is het resultaat van de fusie van 4 katholieke middelbare scholen op de campus van Bret, aan de rand van het Genkse centrum.

Read More
MarieCh
Circushogeschool langs het kanaal

De ESAC (Ecole supérieure des arts du cirque – circushogeschool), die onlangs werd opgericht op de Ceria-campus, integreert een massa ruimtes: voor training, dans, dramatische kunst, acrobatie, trampoline en natuurlijk ook een showzaal met 250 plaatsen.

Read More
MarieCh
Monumentale trap

Het bouwplan van dit project sluit perfect aan bij het historische, typische Brusselse herenhuis: drie hoofdruimtes achter elkaar. De centrale kamers, die weinig natuurlijk licht ontvangen, krijgen daarbij meestal een ondergeschikte bestemming.

Read More
MarieCh