Winkelen, werken, wonen in platinastijl

 
FA_actu_Plaza1.jpg

ABS Bouwteam is nooit vies om vier stappen vooruit te denken. Projectontwikkeling met een grote P omdat weinig bureaus er in slagen om architectuur op zo’n hoog niveau te tillen. Bij ABS begrijpen ze dat architectuur en stedenbouw samen in de plooi vallen. ABSoluut Plaza is het nieuwste troetelkind van deze ontwikkelaar, geboekstaafd als marktleider.

De Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem krijgt binnenkort een eyecatcher van formaat. ABS Bouwteam plant er de bouw van ABSoluut Plaza, een bijzonder retail-, kantoor- en wooncomplex op een locatie waar je niet achteloos aan voorbij kan gaan. Qua zichtbaarheid en architecturale kwaliteiten is het een landmark bij uitstek. Voor ondernemers uit de streek een weergaloze teaser.

High-end

De Kortrijksesteenweg –bekend als The Golden Mile – is de belangrijkste invalsweg van Gent. Sinds jaar en dag trekt de 1,4 kilometer lange baan high-end retailers, banken en autodealers aan. Halfweg pronkt de commerciële cluster Carrefoursite, met zijn 884 parkeerplaatsen. Het is de plek waar de Kortrijksesteenweg vertakt naar de Schoonzichtstraat, ook wel de Platinum Five Hundred Meters genoemd. Op deze hotspot verrijst straks ABSoluut Plaza.

Over de architectuur en zijn karakteristieke, hedendaagse look van het complex valt veel te zeggen. Zo wordt het handelsgelijkvloers volledig in glas opgetrokken en wisselen gesloten geveldelen en glaspartijen elkaar af op de kantoorverdieping. Noem het chic en comfortabel. Het ontwerp is doorspoeld van licht en een uitgekiende luchtcirculatie. Een centrale vide stroomt licht tot in de parkeerkelder. De appartementen op de top van het complex zijn de juwelen aan de kroon met hun gesloten geveldelen en intieme terrassen. Naar gewoonte van het huis wordt het gebouw stijlvol afgewerkt. De accenten in messing evoceren een instant classy uitstraling en een ongeëvenaarde standing in de buurt en regio. Hier moet je niet werken, winkelen of wonen, hier wil je dat vooral.


 
ActuLionel LhoirProjet