Smederij wordt stijlvolle woonuitbreiding

 
focus-archi-magazine-architecture-Veld-architects-Barbara-Sandra-smederij-1.jpg

Smederij krijgt nieuwe leven


Veld Architecten heeft een voormalige smederij in zinkpanelen bekleed. Die smederij vormt een uitbreiding aan een bestaande woonst die dateert uit de jaren '50. Bedoeling is volgens Veld Architecten om met de met zink bekleedde buitenzijde aansluiting te vinden met de nabijgelegen boerderijloodsen. Dat realiseerden ze middels een bekleding van zwarte zinkpanelen aan de buitenzijde van de aanbouw. Die geven de voormalige smidse inderdaad iets van een loods. Binnenin werd gekozen voor strak wit om zo aansluiting te vinden met het hoofdgebouw, het eigenlijke huis.

Zichtlijn

De oude werkplaats die voordien was onderverdeeld in drie kamers, werd volledig opengetrokken in één enkele leefruimte. De voormalige deuropeningen zorgen daarbij discreet voor een compartimentering. Veld Architecten zorgde er ook voor dat alle ruimtes in de aanbouw uitzich kregen op het omliggende landschap. De opening van de binnenruimtes van de werkplaats is uitgelijnd met een raam aan het uiteinde van het gebouw, waardoor één langgerekte zichtlijn ontstaat doorheen het hele huis.

Bron: Veld Architects

Door Pascal Dewulf

focus-archi-magazine-architecture-triangle-2.jpg
focus-archi-magazine-architecture-Veld-architects-Barbara-Sandra-smederij-3.jpg

 
Eléonore CuccaActu